current games


Έρευνα: Τι έγινε με τις Pokemon ταινίες 4 και 5;

Pica-Pica δεν θα με βρεις;Οι τρεις ταινίες Pokemon θα πρέπει να γραφτούν στην «Ελληνική Ιστορία των Anime» γιατί ήταν οι πρώτες ταινίες anime που προβλήθηκαν σε ελληνικούς κινηματογράφους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πρώτη ταινία (ένα χρόνο περίπου) ακολούθησε και η δεύτερη και ακόμα πιο σύντομα η τρίτη. Μετά από την τρίτη ταινία όμως δεν ξανακούσαμε τίποτα για τις υπόλοιπες ταινίες.

Γιατί όμως δεν ήρθαν ποτέ σε Ευρώπη και Αμερική οι επόμενες ταινίες Pokemon; Η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί στην Warner Bross η οποία έχει τα δικαιώματα διάθεσης των ταινιών Pokemon για Ευρώπη και Αμερική. Ο λόγος που η Warner Bross αποφάσισε να φέρει τις ταινίες Pokemon στην δύση ήταν όχι η καλή της η καρδιά αλλά το κέρδος. Αρχικά αυτή η προϋπόθεση του κέρδους εκπληρωνόταν αφού το «Pokemon φαινόμενο» την περίοδο που προβάλλονταν οι δύο πρώτες ταινίες βρίσκονταν σε μεγάλη έξαρση. Έτσι έμενε και η Warner Bross ευχαριστημένη με τις εισπράξεις και οι fan των Pokemon που μπορούσαν και έβλεπαν τις ταινίες από την αγαπημένη τους σειρά anime να προβάλλονται στους κινηματογράφους. Όταν βγήκε η τρίτη ταινία στους κινηματογράφους όμως το «Pokemon φαινόμενο» βρίσκονταν σε μια κάμψη. Οι εισπράξεις της τρίτης ταινίας αν και δεν ήταν ιδιαίτερα χαμηλές δεν κατάφεραν να φτάσουν τις εισπράξεις των δύο πρώτων ταινιών. Για αυτόν τον λόγο η Warner Bross αποφάσισε πως είναι ασύμφορο να φέρει και τις επόμενες ταινίες στην δύση αφού δεν θα είχαν μεγάλες εισπράξεις.

Αυτό δεν σημαίνει πως τα Pokemon σταμάτησαν να είναι διάσημα αλλά ότι η αρχική τρέλα που οι πάντες μιλούσαν για Pokemon έχει πια τελειώσει. Απόδειξη ότι τα Pokemon δεν έχουν σταματήσει να είναι διάσημα είναι το άνοιγμα του Pokemon Center στην Νέα Υόρκη. Ακούστηκαν πολλές φήμες κατά καιρούς πως η Warner θα έφερνε τελικά τις επόμενες ταινίες στην Αμερική τουλάχιστον αλλά σε βιντεοκασέτες και DVD και όχι στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αλλάζοντας θέμα, ας πάμε στις ταινίες αυτές καθαυτές. Μέχρι τώρα έχουν προβληθεί στην Ιαπωνία δύο ταινίες μετά από την τρίτη. Αυτές οι ταινίες είναι οι:

Cerebi, a timeless encounter

Λόγο του ότι δεν έχω βρει ακόμα το επίσημο site (αν υπάρχει) για αυτήν την ταινία δεν ξέρω πολλά σχετικά με το σενάριο της. Η ταινία αρχίζει με μια κλασική σκηνή στο δάσος του Ilex όπου η ομάδα πύραυλος κάνει την εμφάνιση της και προσπαθεί να κλέψει τον Pikachu από τον Ας. Τα πράγματα δεν καταλήγουν όμως όπως συνήθως... ξαφνικά εμφανίζεται ένα παιδί με το όνομα Yukinari μαζί με το σπάνιο και μυστηριώδες Pokemon Celebi. O Yukinari μαζί με το Celebi δεν είναι συνηθισμένοι ταξιδιώτες αλλά ταξιδιώτες του χρόνου και έρχονται από το παρελθόν στο παρών για ένα άγνωστο λόγο. Όπως είναι φυσικό ο Ας και οι φίλοι του εμπλέκονται σε μία ακόμα περιπέτεια στη οποία εκτός από το Celebi κάνει την εμφάνισή του και το «Pokemon των βορείων ανέμων» το Suikun. Η ταινία αυτή ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό πως θα προβληθεί στους κινηματογράφους στην Αμερική στις 11 Οκτοβρίου.

Pokemon 2002

Αυτή η ταινία ασχολείται με δυο καινούργια Pokemon τα οποία κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο καινούργιο παιχνίδι Pokemon για το Game Boy Advance της Nintendo. Η ιστορία εξελίσσεται σε μία πόλη νησί με πολλά κανάλια που θυμίζει πολύ Βενετία. Το όνομα της πόλης αυτής είναι Alto Mare και λέγεται πως προστατεύεται από δύο θρυλικά Pokemon το Ratiosu και το Ratiasu. Αν και κανείς δεν έχει δει ποτέ αυτά τα Pokemon όλοι οι κάτοικοι της Alto Mare ξέρουν για αυτά. Ο Ας που όπως πάντα ταξιδεύει συνεχώς ψάχνοντας για νέες περιπέτειες και pokemon βρίσκεται στην Alto Mare. Εκεί μαζί με την Misty παίρνει μέρος σε ένα αγώνα ταχύτητας στα κανάλια της πόλης. Όλα φαίνονται φυσιολογικά αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα παράξενα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν, κάτι που μαζί με δύο ύποπτες γυναίκες που "σκανάρουν" την πόλη με υπέρυθρες ακτίνες ψάχνοντας για τα δύο θρυλικά pokemon σημάνει την αρχή μιας νέας περιπέτειας για τον Ας και την παρέα του.

Σημειώνεται εδώ πως και οι δύο ταινίες συνοδεύονται με μία ταινία μικρού μήκους με τις περιπέτειες του Pikachu


Το αν αυτές οι ταινίες καταφέρουν να φτάσουν μέχρι την Ευρώπη και την χώρα μας δεν είναι κάτι εύκολο να πει κανείς. Πάντως η κίνηση της Warner να προβάλλει την τέταρτη ταινία (έστω και καθυστερημένα) στις ΗΠΑ είναι κάτι το αισιόδοξό και δίνει αρκετούς λόγους στους fan των Pokemon στην Ευρώπη και στην χώρα μας να ελπίζουν...

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Pokemon movie 2002
Warner Bros
Pokemon World - Movies

(02-09-2002)

⇑πάνω⇑